Call us  Kolas

 • MAGDALENA KRANJČIĆ PRVA NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU IZ ENGLESKOG JEZIKA

  Objavljeno June 7, 2018

  Na prestižnom međunarodnom  natjecanju iz engleskog jezika – HIPPO 2018., polaznica naše škole Magdalena Kranjčić (mentor Zoran Lončarić) osvojila je 1. mjesto!

  U  izlučnom krugu natjecanja natjecalo se 21.150 učenika osnovnih, srednjih i škola stranih jezika iz 27 zemalja: Albanije, Angole, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kine, Hrvatske, Cipra, Grčke, Mađarske, Indije, Italije, Latvije, Makedonije, Mongolije, Crne Gore, Pakistana, Filipina, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovenije, Južne Afrike, Tajikstana, Turske, Ukrajine, Uzbekistana i Vijetnama. U Veliko finale plasiralo se 99 (0.5%) najboljih učenika raspoređenih u 5 kategorija, ovisno o uzrastu. Hrvatska je u finalu imala 13 predstavnika, među kojima je bila i mlada križevčanka Magdalena Kranjčić. Magdalena se natjecala u najbrojnijoj kategoriji HIPPO 1, u kojoj je bilo preko 8.500 prijavljenih učenika.

  U Velikom finalu svi finalisti natjecali su se u višoj razini od one za koju su prijavljeni i bili su testirani kroz 4 vještine: čitanje s razumijevanjem, slušanje, pisanje i govorna produkcija.

  Magdalena Kranjčić, uz međunarodnu svjedodžbu za A2 stupanj, dobila je i nagradu Sveučilišta MISSOURI, SAD. Magdalena  je time nastavila niz uspjeha polaznika „NIKE” – Križevci su jedini grad iz Hrvatske koji imao finaliste  na 5 od 6 finala ovog međunarodnog natjecanju, a škola „NIKA“  jedna je od svega tri škole, a od njih oko 3.000 iz cijelog svijeta,  koja već pet puta učestvuje u Velikom finalu.